
Pittige kaasdip van graskaas
Dip van graskaas, voor chips (of stokbrood) en groenten. Lekker als
voorafje of borrelhapje.
Ingrediënten (4 personen): ca. 125 g graskaas · 80 g crème fraîche of boerenroom · scheutje droge witte wijn · 1 teentje knoflook · cayennepeper en zout · chips (of stokbrood) · wortel · komkommer · radijsjes · paprika · bleekselderij · 1 bakje tuinkers
Bereidingswijze: Snij de kaas in blokjes en laat in een pannetje langzaam samen met de crème fraîche en een scheutje wijn (of appelsap) al roerend tot een dipsaus smelten, maar niet koken. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met cayennepeper en indien nodig wat zout. Geef er chips (of geroosterde sneetjes stokbrood) en rauwe groenten zoals wortel, komkommer, radijsjes, paprika en bleekselderij bij. Knip wat tuinkers en strooi erover.