
Pittige kaasdip van graskaas
Dip van graskaas, voor chips (of stokbrood) en groenten. Lekker als
voorafje of borrelhapje.
Ingrediënten (4 personen): ca. 125 g graskaas · 80 g crème fraîche
of boerenroom · scheutje droge witte wijn · 1 teentje knofl ook ·
cayennepeper en zout · chips (of stokbrood) · wortel · komkommer ·
radijsjes · paprika · bleekselderij · 1 bakje tuinkers
Bereidingswijze: Snij de kaas in blokjes en laat in een pannetje
langzaam samen met de crème fraîche en een scheutje wijn (of
appelsap) al roerend tot een dipsaus smelten, maar niet koken. Pers
de knofl ook erboven en breng op smaak met cayennepeper en indien
nodig wat zout. Geef er chips (of geroosterde sneetjes stokbrood)
en rauwe groenten zoals wortel, komkommer, radijsjes, paprika en
bleekselderij bij. Knip wat tuinkers en strooi erover.