Nationale Graskaasdag in Woerden

Kaasliefhebbers hebben zaterdag 13 mei met hoofdletters in hun agenda gegrift staan. Want op die dag is het ‘Nationale Graskaasdag’. De start van het landelijke graskaasseizoen! De Nationale Graskaasdag is een initiatief van de Nederlandse kaasproducenten en wordt elk jaar gevierd op de tweede zaterdag van mei. Iedereen kan weer genieten van deze typisch Nederlandse delicatesse. In Woerden, kaasstad bij uitstek, is het groot feest.

Kenners en liefhebbers komen naar de historische binnenstad, waar een stoet van klassieke kaasbrikken en tractoren op weg naar de markt, veel bekijks trekt. Daar wordt een reusachtige graskaas van 125 kilo op het podium getild. Het kaaslied wordt uit volle borst meegezongen. Veilingmeester Jacques de Koning veilt op zijn eigen wijze de reuzenkaas. Hij maakt er een waar spektakel van, om een zo’n hoog mogelijke opbrengst aan het goede doel te kunnen schenken.

Kom ook naar Woerden, want het is tijd voor graskaas!

10.00 – 16.00 uurKramenmarkt in het stadshart
10.30 uurKaasoptocht met kaasbrikken door de stad
10.50 uurOp het Kerkplein wordt het kaaslied gezongen
11.00 uurKeuring en veiling van de Graskaas van 125 kilo
11.00 – 16.00 uurRondritten met de paardentram
13.00 – 16.00 uur
Kaasmarkt met kaasshows, kinderveiling en optredens van Het Klooster
15.00 – 16.00 uur
Afsluiting Graskaasdag

Locatie

Kerkplein 1
3441 BG Woerden
Plan je route

koekjes_van_grasboter_boerengraskaas
lentefrisse

Koekjes van grasboter

Eenvoudig recept dat ook leuk is om met kinderen te maken! Ingrediënten (20 stuks): 250 g grasboter · 250 g bloem · 6 eidooiers · 250 g...

Lees verder

Volg Ons

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil jij naast Boerengraskaas ook op de hoogte blijven van vergelijkbare acties? Vul dan je e-mailadres in.

  • Marketingtoestemmingen Boerengraskaas is een initiatief van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Boerengraskaas, ga je er automatisch mee akkoord dat de Bond van Boerderij Zuivelbereiders je ook op de hoogte houdt van hun andere campagnes.
Marketingtoestemmingen
Boerengraskaas is een initiatief van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Boerengraskaas, ga je er automatisch mee akkoord dat de Bond van Boerderij Zuivelbereiders je ook op de hoogte houdt van hun andere campagnes.

Boerengraskaas wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sponsoren

Kaashandel Remijn