Lancering_boerengraskaas_is_rokjesdag_van_kaasseizoen_boerengraskaas

Lancering van boerengraskaas is rokjesdag van het kaasseizoen

Sinds 1 april 2019 is Hendrik en Marcella, Kenners in Kaas en Delicatessen de beste kaasspeciaalzaak van Nederland. Een titel die twee jaar lang op de deur prijkt. En terecht, want het is een prijs om trots op te zijn! Nu de lancering van de nieuwe boerengraskaas steeds dichterbij komt, maken eigenaren Hendrik en Marcella zich op voor een drukke periode. “In de eerste week dat graskaas verkrijgbaar is, verkopen we ongeveer 75 procent meer graskaas gemaakt op de boerderij in plaats van jonge kaas.”

“Graskaas is emotie; het hoort gewoon bij het voorjaar”, vertelt Hendrik. “Boerengraskaas wordt gemaakt op de boerderij. De kaas wordt gemaakt van melk die koeien geven als ze – na een hele winter op stal – buiten het eerste voorjaarsgras eten. Deze melk bevat meer onverzadigde vetzuren. Dit zijn zachtere vetten die voor een romigere kaas zorgen. Bovendien zijn onverzadigde vetten beter voor de gezondheid. Dat maakt de lancering van graskaas een soort rokjesdag; het is de perfecte start van het nieuwe kaasseizoen.”

Graskaas promoten

Dat merkt Hendrik ook in de winkel. “Als graskaas weer in de schappen ligt, is het drukker in de winkel. Bij de eerste zonnestralen van het voorjaar komen consumenten regelmatig langs met de vraag of er al graskaas is. De consument heeft vaak geen idee hoe lang graskaas verkrijgbaar is. Daarom gaan we altijd zelf de boer op: we hangen vlaggen op en we staan buiten om voorbijgangers graskaas te laten proeven. In die paar weken is graskaas enorm populair, ook bij onszelf; wij vinden het ook erg lekkere kaas. Maar er zijn ook genoeg andere kazen die om te smullen zijn.”

‘Kaas loopt als een rode draad door ons leven’

En dat blijkt, want zelfs in de keuken van Hendrik en Marcella komt er vrijwel elke dag kaas aan te pas. “Kaas loopt eigenlijk als een rode draad door ons leven. Voordat we onze winkel openden, werkte Marcella in een andere delicatessenwinkel; ik was kok. Toentertijd had ik nog niet zoveel met kaas, maar inmiddels is dat wel anders. Nu verwerken we kaas in vrijwel al onze maaltijden: bloemkool met camembert, rauwe andijviestamppot met grof geraspte kaas of vegetarische lasagne met drie verschillende Italiaanse kazen. Ja, wij zijn echt verknocht aan kaas. Daarom kijken we ook zo uit naar de komst van de nieuwe graskaas gemaakt op de boerderij. Het wordt ongetwijfeld weer een leuke periode!”

koekjes_van_grasboter_boerengraskaas
lentefrisse

Koekjes van grasboter

Eenvoudig recept dat ook leuk is om met kinderen te maken! Ingrediënten (20 stuks): 250 g grasboter · 250 g bloem · 6 eidooiers · 250 g...

Lees verder

Volg Ons

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil jij naast Boerengraskaas ook op de hoogte blijven van vergelijkbare acties? Vul dan je e-mailadres in.

  • Marketingtoestemmingen Boerengraskaas is een initiatief van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Boerengraskaas, ga je er automatisch mee akkoord dat de Bond van Boerderij Zuivelbereiders je ook op de hoogte houdt van hun andere campagnes.
Marketingtoestemmingen
Boerengraskaas is een initiatief van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Boerengraskaas, ga je er automatisch mee akkoord dat de Bond van Boerderij Zuivelbereiders je ook op de hoogte houdt van hun andere campagnes.

Boerengraskaas wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sponsoren

Kaashandel Remijn