
Koekjes van grasboter
Eenvoudig recept dat ook leuk is om met kinderen te maken!
Ingrediënten (20 stuks): 250 g grasboter · 250 g bloem · 6 eidooiers ·
250 g kristalsuiker · 1 el geraspte citroenschil
Bereidingswijze: Stort de bloem op het werkvlak en maak in het
midden van de bloem een kuiltje. Leg 5 eidooiers, de boter, suiker
en citroenrasp in het kuiltje en kneed alles vanuit het midden met de
vingertoppen van één hand tot een samenhangend deeg. Verdeel
het deeg in 20 stukjes en druk de stukjes deeg in ingevette ronde
vormpjes van 5-6 cm doorsnede. Klop 1 eidooier los en bestrijk de
bovenkant van het deeg hiermee. Maak met een vork een ruitpatroon
in het deeg en bak de koeken in 20-30 min. lichtbruin en gaar in het
midden van een voorverwarmde oven op 180ºC. Laat de boterkoekjes
in de vormpjes afkoelen.