koekjes_van_grasboter_boerengraskaas

Koekjes van grasboter

Eenvoudig recept dat ook leuk is om met kinderen te maken!

Ingrediënten (20 stuks): 250 g grasboter · 250 g bloem · 6 eidooiers · 250 g kristalsuiker · 1 el geraspte citroenschil

Bereidingswijze: Stort de bloem op het werkvlak en maak in het midden van de bloem een kuiltje. Leg 5 eidooiers, de boter, suiker en citroenrasp in het kuiltje en kneed alles vanuit het midden met de vingertoppen van één hand tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 20 stukjes en druk de stukjes deeg in ingevette ronde vormpjes van 5-6 cm doorsnede. Klop 1 eidooier los en bestrijk de bovenkant van het deeg hiermee. Maak met een vork een ruitpatroon in het deeg en bak de koeken in 20-30 min. lichtbruin en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 180ºC. Laat de boterkoekjes in de vormpjes afkoelen.

koekjes_van_grasboter_boerengraskaas
lentefrisse

Koekjes van grasboter

Eenvoudig recept dat ook leuk is om met kinderen te maken! Ingrediënten (20 stuks): 250 g grasboter · 250 g bloem · 6 eidooiers · 250 g...

Lees verder

Volg Ons

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil jij naast Boerengraskaas ook op de hoogte blijven van vergelijkbare acties? Vul dan je e-mailadres in.

  • Marketingtoestemmingen Boerengraskaas is een initiatief van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Boerengraskaas, ga je er automatisch mee akkoord dat de Bond van Boerderij Zuivelbereiders je ook op de hoogte houdt van hun andere campagnes.
Marketingtoestemmingen
Boerengraskaas is een initiatief van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Boerengraskaas, ga je er automatisch mee akkoord dat de Bond van Boerderij Zuivelbereiders je ook op de hoogte houdt van hun andere campagnes.

Boerengraskaas wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sponsoren

Kaashandel Remijn